Renew Auto Insurance
Tidak Mampu Menanggung Insurans Kereta Saya Blog Featured Image
Insuran360Video Series

Apakah Yang Perlu Saya Lakukan Sekiranya Saya Tidak Mampu Menanggung Insurans Kereta Saya?

Tidak Mampu Menanggung Insurans Kereta Saya Blog
886Views

Setiap pemilik kenderaan di Malaysia tahu bahawa insurans kereta ibarat oksigen. Setakat ini anda mempunyai kereta yang anda pandu, jadi anda mesti memilikinya. Bagaimanapun dengan keadaan ekonomi yang semakin berkembang, dan ini merupakan masa yang sukar. Jadi, apa jalan keluar jika anda tidak mampu menanggung pakej insurans semasa kenderaan anda? Lebih penting lagi, apa yang perlu anda jangkakan untuk terus maju ke hadapan? Jika anda tidak mampu membeli pakej insurans kereta buat masa ini, berikut merupakan beberapa teknik yang boleh anda gunakan. Pertama:

Pertimbangkan Perbandingan Untuk Kadar Yang Lebih Baik Dengan Syarikat Insurans Online

Anda mungkin tidak tahu tentang ini, tapi secara perlahan dan pasti syarikat insurans online akan menjadi tumpuan utama di negara ini hari ini. Terdapat banyak sebab mengapa institusi ini menjadi pilihan utama apabila menginsuranskan kenderaan di titik beratkan. Sebab utama dan mungkin merupakan penyebab paling penting adalah mereka menawarkan perkhidmatan yang sama dengan apa yang boleh anda dapati dari syarikat insurans standard dengan kadar yang lebih murah dan kemudahan yang lebih besar. Anda mungkin akan terkejut apabila mendapati lebih daripada beberapa syarikat insurans online memberikan pelindungan insurans yang sama ke atas kenderaan anda sekarang dengan kadar yang lebih jimat.

Manfaatkan Ciri Diskaun

Terdapat banyak ciri diskaun dan bonus yang dapat anda gunakan dengan mudah untuk mengurangkan bayaran semasa anda untuk insurans kereta. Sebagai contoh, pemandu yang mendapatkan insurans sewaktu mereka masih bujang dan tidak mengemas kini mengenainya setelah berkahwin mungkin mengetahui bahawa mereka kerugian ciri diskaun perkahwinan insurans kereta! Begitu juga isi rumah yang mengendalikan lebih daripada satu kenderaan dengan pakej insurans berasingan akan kerugian diskaun besar yang mereka dapat dari pakej insurans kereta berganda. Terdapat beberapa lagi diskaun seperti ini yang tidak begitu membantu mengurangkan bil insurans. Ketahui sebahagian daripada diskaun ini dan lihat adakah anda layak untuk mendapatkannya. Manfaatkan ianya sebaik mungkin kerana ia dapat membantu mengurangkan premium anda ke tahap yang lebih berpatutan.

Compare & Renew Auto Insurance
Savings up to RM300 + Road Tax Deliver To Your Door Step

Pertimbangkan Kenderaan Tersebut

Oleh kerana jenis model kenderaan juga mempengaruhi apa yang pelu anda bayar sebagai premium, menukar kenderaan anda akan mengakibatkan penurunan drastik ke atas bayaran insurans anda. Lebih-lebih lagi dengan menanggalkan aksesori dan bahagian tertentu juga dapat membantu anda dalam hal ini. Sekarang, jika anda telah mengambil kesemua langkah-langkah ini dan masih tidak mampu untuk membayar pelindungan auto, satu-satunya pilihan untuk anda adalah memakir kenderaan anda dan mula mempertimbangkan pilihan pengangkutan lain kerana anda tidak boleh memandu tanpa insurans di negara ini.

Leave a Reply